+31 (0)6-123 081 44
info@ajcprojectmanagement.nl

Ondergesneeuwd? – Waarom de waan van de dag juist voor inspiratie kan zorgen…

Ondergesneeuwd? – Waarom de waan van de dag juist voor inspiratie kan zorgen…

Mag ik iets zeggen? Ik heb een gruwelijke hekel aan ‘de waan van de dag’. Het is voor mij een slap excuus om niet aan nieuwe dingen te beginnen, geen tijd te maken om jezelf te ontwikkelen, ruimte te creëren om alles in je leven naar een hoger plan te helpen. En het allerergste? Ik ontkom er ook niet aan!

Zelfs als je heel erg probeert om er niet aan ten prooi te vallen, gebeurt het toch. Kijk maar naar deze blog. Ik begon met het idee om elke week een blog te posten, maar dat werd al snel om de twee weken, omdat de inspiratie vinden elke week te veel bleek te zijn. Maar na vier blogs werd het stil op mijn pagina. Had een beetje te maken met corsotijd en vakantie, maar daarna toch echt met die verschrikkelijke waan van de dag…

Kortom, ik heb ook een waan van de dag, of ik nou wil of niet. Maar als ik het omdraai, ben ik in mijn waan van de dag wel altijd bezig met projecten die door de waan elders blijven liggen. Van mijn klanten krijg ik projecten waar zijzelf geen tijd voor hebben, omdat het bovenop hun normale werkzaamheden komt, ze het niet ingepast krijgen in hun agenda. En als ze dan zien hoe makkelijk projecten van de grond komen, zijn ze blij dat het gebeurt, dat ze mij daarvoor kunnen inzetten.

Dus misschien is mijn waan van de dag zo slecht nog niet, is überhaupt de waan van de dag zo slecht nog niet. Zeker niet als de waan van anderen, mijn werk is. En als ik ervoor kan zorgen dat zo veel projecten niet meer ondersneeuwen in die waan van de dag, maar onderdeel worden van de dagelijkse realiteit, is mijn doel bereikt. En dan kan ik op zoek naar nieuwe projecten onder de sneeuw.

Dus iemand een idee of project dat nu eindelijk het daglicht mag zien? Laat maar weten, want in die waan wil ik graag actief blijven. En hoe meer projecten, hoe meer inspiratie voor mij. Want als zelfs ‘de waan van de dag’ de inspiratie kan zijn voor een blog (deze dus), dan is er nog genoeg hoop. En blijft bloggen ook onderdeel van mijn dagelijkse realiteit…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *