+31 (0)6-123 081 44
info@ajcprojectmanagement.nl

Lef zoekt project

Lef zoekt project

Ooit heb ik een verhaal gehoord van een examen Nederlands. Studenten moesten een opstel schrijven en konden onder andere kiezen voor het onderwerp ‘Lef’. Eén student koos dat onderwerp, schreef op zijn examenpapier “Dit is lef.” en leverde zijn papier in. Een examen van uren duurde voor hem slechts enkele minuten, inclusief het lezen van de opdracht, het opschrijven van zijn antwoord en het inleveren.

Dat zou ik nou nooit gedurfd hebben. Simpelweg een nagenoeg leeg vel inleveren met de mededeling dat dat lef is. Aan de andere kant weet ik ook zeker dat als ik de docent was, ik de student in kwestie absoluut een voldoende had gegeven. Of hij moet een onoverkomelijke schrijffout gemaakt hebben in die drie simpele woorden, maar dat kan ik me niet voorstellen.

Als ik terugdenk aan het project wat mijn leven toch langzamerhand aan het worden is, is lef wel een rode draad. En misschien juist het ontbreken van lef. Ik was stil en timide, kijk nog steeds graag de kat uit de boom en durf mezelf niet zo snel te laten zien. Zomaar op iemand afstappen en een praatje maken is eng. Dat zal ik ook altijd eng blijven vinden, maar met een beetje lef begint het langzaam steeds makkelijker te lukken.

Toch realiseer ik me dat ik voor anderen juist graag op zoek ga naar lef, mensen graag op sleeptouw neem. En dat lijkt ontzettend tegenstrijdig, maar zodra ik voor een ander bezig kan zijn en namens iemand kan spreken, dan valt de schroom van me af. Dan heb ik misschien wel lef over en kan ik dat aan de wereld teruggeven. (Blegh, heeft iemand een teiltje…)

Maar zonder gekheid op een stokje: Zodra ik een rol kan pakken en niet namens dat lieve, schattige, timide meisje hoef te spreken, wordt de zoektocht naar lef een zoektocht naar degene die lef kan gebruiken. Een zoektocht naar mensen, bedrijven of abstracter gezegd, naar ideeën, die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Kortom, ik heb Lef en Lef zoekt project. Of potentieel project, want een idee is genoeg…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *